Kimyasal Koku Giderici Scrubber

Kimyasal Koku Giderici Scrubber

Endüstriyel tesisler, çevreye ve insan sağlığına zararlı kimyasallar içeren kokulu gazlar üretir. Bu kokulu gazlar çalışma ortamına ve çevreye dağılarak iç ve dış hava kalitesini bozar. Kapalı ortama karışan kokulu gazların burun ve ağız yoluyla solunması personel için çok zararlıdır. Bu kokulu gazların bulunduğu ortamda koruyucu ekipman olmadan çalışmak mümkün değildir. Ayrıca dış ortama yayılan kokulu gazlar çevreye ve doğaya yayılarak diğer işletmeleri, yaşam alanlarını ve doğal yaşamı tehdit etmektedir. 
 
Bu kokulu gazlar tipik olarak atık su arıtma tesislerinde, bitkisel veya hayvansal ürün üreten tesislerde ve boya, kozmetik, otomotiv, ilaç ve madencilik gibi sektörlerdeki kimyasal işleme tesislerinde bulunur. Bu kokulu gazlar organik veya inorganik bileşikler olarak dış ortama salınır. Ayrıca zehirli gazlar da içerebilirler. Bu kokulu gazları filtrelemenin en etkili yöntemlerinden biri kimyasal yıkayıcı ünitelerdir. Bu üniteler, prosese ve konuma bağlı olarak yatay veya dikey üniteler olarak üretilmektedir. Koku kontrolü için kanıtlanmış bir teknoloji olan bu yıkayıcılar kokulu bileşikleri okside eder ve yok eder.
 
 
 
Temel konsept, belirtilen kimyasal sıvıyı kuleye sokmak ve içinden geçerken kokulu gazlarla reaksiyona girmesine izin vermektir. Bu işlem, kule içindeki kokulu gazları etkili bir şekilde yok etmek üzere tasarlanmıştır. Bu üniteler, kokulu gazın kimyasal yapısına göre tek veya çok aşamalı olarak üretilmektedir. Yüksek koku konsantrasyonlarında bile %99'a varan başarı oranıyla yüksek verimlilikle çalışırlar.
 
 
 
NASIL ÇALIŞIR :
Kimyasal Yıkayıcı ünitesi önemli miktarda özel yüzey geliştirici plastik salmastra içerir. Plastik salmastralar, ünite içindeki kokulu gazları yakalamak ve absorbe etmek için kullanılır. Arıtılmış suya ek olarak, üniteye çeşitli Kimyasal katkı maddeleri eklenir. Ünitedeki su daha sonra uygun kimyasal çözelti ile dozlanır. Kimyasal çözelti bir pompa ile ünite içinde sürekli olarak dolaştırılır. Bu işlem, plastik ambalajın kimyasal çözelti ile sürekli olarak yıkanmasını sağlar. Bu koşullar sağlandıktan sonra, tesisteki kokulu gazlar çevredeki ortamdan emilir ve kimyasal yıkayıcı ünitesine taşınır. Kokulu gazlar yıkayıcı kuleden geçerken içerideki dolgularla temas eder. 
Bu çarpma işlemi sonucunda kokulu gaz içerisindeki koku molekülleri kimyasal çözelti ile reaksiyona girer. Bu reaksiyon, kokulu gazın kule içerisinde yok olmasıyla sonuçlanır. Kimyasal reaksiyon devam ederken üniteye sürekli olarak kimyasal çözelti ilave edilir. Periyodik olarak tankta biriken atık sıvılar boşaltılır veya bertaraf edilir. Kokulu gazlar ünite içinde tutulurken, arıtılmış gaz atmosfere salınır. Bu, verimli çalışmalarının arkasındaki çalışma prensibidir.
 

 

Bize yazın, en kısa sürede sizinle iletişime geçelim!